Contact

Volg ons

 • White Facebook Icon

© 2023 by KTT.

Triatlon Viersel

 

KTT zorgt ook in 2020 weer voor een spectaculair Triatlonweekend op de gekende en alom geprezen locatie naast het Netekanaal in Viersel. Voor de gelegenheid omgevormd tot een heus triatlondorp waar zowel atleten als supporters maximaal genieten.

Iedere deelnemer naturaprijs

6.000 Euro prijzengeld !!!

Zaterdag 29 augustus

Jeugdreeksen, T2, T3 en 1/8e sprinttriatlon, TRIO's en Bedrijven

 • Jeugd Kids 1/2 - leefijd 8-11 jaar - (100/5000/500)

 • Jeugd B/C, Jeugd A en Junioren - leeftijd 12-18 jaar

NIEUW 'Eliminator' FORMAT (eerste keer in België)

--> Alle jeugdreeksen zullen samen van start gaan (Jeugd C, B, A én Junioren, dames en heren). Er zal 3 keer gestart worden met een pauze van 10 minuten tussen elke wedsrijd. Telkens de beste 30% jongens en meisjes van de vorige wedstrijd zullen mogen starten in de volgende reeks, ongeacht de leeftijdscategorie. Het wordt dus een afvallingswedstrijd, waarbij iedereen zeker één wedstrijd (300/5km/2km) kan afleggen, maar sommigen zullen 2 of 3 races kunnen/moeten doen om zo de uitslag te bepalen.

Tactisch vermogen is belangrijk om deze wedstrijd te kunnen winnen. 

Er worden wel aparte uitslagen voorzien per categorie/geslacht. Iedereen maakt dus kans om de overwinning mee naar huis te nemen. Wees op je hoede en race voor dé beste plaats die in jouw mogelijkheid ligt.  ​

 • Teamseries D1 (T3D1) --> de absolute top in België

 • TeamSeries D2 (T2D2)  dames en heren

 • Sprinttriatlon 1/8e - open wedstrijd individueel / TRIO-ploegen / Bedrijventriatlon

  • Puur fun en gezelligheid om daarna lekker bij te praten met de collega’s, sportvrienden … in een prachtige omgeving met een hapje en een drankje. 

Zondag 30 augustus

Volwassenen en lange afstand

 • Kwarttriatlon 1/4e heren Non-Drafting (1000/40/10)

 • Kwarttriatlon 1/4e dames Non-Drafting (1000/40/10)

 • NIEUW ... Triatlon 1/3e Non-Drafting (1500/60/15) heren en dames

In 't kort

INFO

Aanmelden

Omdat Viersel één van de weinige triatlons is waar alles zich afspeelt op één plaats (het zwemmen, fietsen, lopen, maar ook de parking, inschrijving, secretariaat, douches, podia, ...) is het voor u als deelnemer een stuk aangenamer.

 

Bij aanmelding krijgt u de volgende attributen:

 • Wedstrijdchip

 • Startnummer

 • Polsbandje

 • Een sticker met nummer

 • Naturaprijs

Zwemonderdeel

Het zwemonderdeel in het kanaal vindt plaats naast de wisselzone, in rechte lijn tot de boeien, en terug.

Brandweer, referees van 3VL (Triatlon Vlaanderen) en begeleiders in bootjes leiden alles in goed banen en kijken toe of alles correct verloopt. Wie moedwillig binnendoor zwemt, mag meteen de wedstrijd verlaten.

Looponderdeel

Nummer MOET vooraan gedragen worden tijdens het looponderdeel. Lopen in ontbloot bovenlichaam (no nippels) is niet toegestaan.

 

Bij aankomst zo snel mogelijk fiets ophalen in de wisselzone; deze moet vrij zijn voor de volgende wedstrijd.

Weetjes
 • Drankposten tijdens het lopen zijn voorzien.

 • U kan beschikken over 6 tijden, zijnde - 1: zwemnummer - 2: wissel zwemmen/fietsen - 3: fietsonderdeel 4: wissel fietsen/lopen - 5: looponderdeel - 6: eindtijd.

 • Op elk onderdeel kan u via digitale klokken uw tijd raadplegen.

 • Wees op tijd, want alles ophalen secretariaat, fiets stallen in wisselzone, wetsuit aantrekken, neemt redelijk wat tijd in beslag.

 • Wedstrijdchip dient u in te leveren als u de aankomstzone verlaat. Bij opgave dient u de chip in te leveren bij het afhalen van de fiets. Indien de chip niet is ingeleverd zal € 10 worden aangerekend.

 • Uw lege verpakkingen van energie drankjes en repen tijdens het fietsonderdeel, enkel deponeren in de dropping zone, tijdens het fietsen bevindt de dropping zone enkele km's voor het beëindigen van de 1 ste ronde.

 • Er is telkens een briefing net voor de wedstrijd ter hoogte van de wisselzone door de hoofdreferee.

 • Om bliksemsnel uw nummer van achteraan (fietsen) naar vooraan te bevestigen (lopen), is het aangeraden om een heupgordel te dragen.

Wisselzone

Bij het binnengaan van de wisselzone dient u uw fiets en helm te laten controleren door de referees. In de wisselzone heeft u beschikking over een bak van de organisatie; deze bak dient om al uw persoonlijke spullen na het zwemmen in te deponeren. Bij regenweer zullen er plastiek zakken voor de loopschoenen te verkrijgen zijn bij de inschrijving. Uw sportzak kan u op eigen verantwoordelijk eventueel achterlaten in de wisselzone op de voorziene ruimte.

Fietsonderdeel

Tijdens het fietsen dient u een afstand te respecteren van 10 meter tussen elke deelnemer, u mag dus niet in het wiel fietsen bij de non drafting wedstrijden. Scheidsrechters op stille motoren kijken toe op het verloop. VTDL De referees zijn streng , let op dus!!

 

Fietsen met schijfremmen zijn TOEGELATEN!!! Fietsen met opzet sturen en TT-fietsen toegelaten in de non-drafting wedstijden.

TeamTriatlon

Uw team bestaat uit 3 teamleden, zijnde 1 zwemmer,1 fietser en 1 loper. De zwemmer begint aan het zwemnummer, ondertussen wacht de fietser in de wisselzone. Wanneer de zwemmer bij de fietser arriveert, geeft hij zijn chip door aan de fietser. Na het fietsonderdeel staat de loper op zijn beurt te wachten in de wisselzone. Als de loper zijn loopronde heeft afgewerkt en zijn laatste 100 meter ingaat, staan de andere 2 teamleden te wachten op de voorziene plaats, om samen de laatste 100 meter af te leggen.

BedrijvenTriatlon

Idem TeamTriatlon maar uw team moet minstens 2 werknemers van het bedrijf bevatten.

Afmelden

Wie afmeldt om medische reden voor 15 juli zal altijd zijn inschrijvingsgeld kunnen terugvorderen. Een medisch attest inscannen en doorsturen is voldoende.

 

Na 15 juli zal niets teruggestort worden; u krijgt dan een gratis ticket voor de volgende editie. Bij alle annuleringen geldt een administratieve kost van € 5.

Parcours

Weldra bekend gemaakt