Contact

Volg ons

 • White Facebook Icon

© 2023 by KTT.

Triatlon Viersel

 

We grijpen terug naar onze oude traditie, zaterdag 24 augustus starten we met alle jeugdreeksen en natuurlijk kan de topcompetitie T3 daar niet ontbreken. We sluiten af met de ploegentriatlon puur fun en gezelligheid om daarna lekker bij te praten met de collega’s, sportvrienden…

 

Zondag 25 augustus is het de beurt aan de volwassenen atleten die gaan strijden in een ¼ en 1/8. Bij de ¼ gaan we eerst de elite aan bod komen om een beetje later de veteranen en dames te laten starten. We eindigen de dag met de 1/8 ste dus iedereen komt aan bod deze dag….

In 't kort

INFO

Aanmelden

Omdat Viersel één van de weinige triatlons is waar alles zich afspeelt op één plaats (het zwemmen, fietsen, lopen, maar ook de parking, inschrijving, secretariaat, douches, podia, ...) is het voor u als deelnemer een stuk aangenamer.

 

Bij aanmelding krijgt u de volgende attributen:

 • Wedstrijdchip

 • Startnummer

 • Polsbandje

 • Een sticker met nummer

 • Naturaprijs

Zwemonderdeel

Het zwemonderdeel in het kanaal vindt plaats naast de wisselzone, in rechte lijn tot de boeien, en terug.

Brandweer, referees van de VTDL en begeleiders in bootjes leiden alles in goed banen en kijken toe of alles correct verloopt. Wie moedwillig binnendoor zwemt, mag meteen de wedstrijd verlaten.

Wisselzone

Bij het binnengaan van de wisselzone dient u uw fiets en helm te laten controleren door de referees. In de wisselzone heeft u beschikking over een bak van de organisatie; deze bak dient om al uw persoonlijke spullen na het zwemmen in te deponeren. Bij regenweer zullen er plastiek zakken voor de loopschoenen te verkrijgen zijn bij de inschrijving. Uw sportzak kan u op eigen verantwoordelijk eventueel achterlaten in de wisselzone op de voorziene ruimte.

Fietsonderdeel

Tijdens het fietsen dient u een afstand te respecteren van 10 meter tussen elke deelnemer, u mag dus niet in het wiel fietsen bij de non drafting wedstrijden. Scheidsrechters op stille motoren kijken toe op het verloop. VTDL De referees zijn streng , let op dus!!

 

Fietsen met schijfremmen zijn TOEGELATEN!!! Fietsen met opzet sturen en TT-fietsen toegelaten in de non-drafting wedstijden.

Looponderdeel

Nummer MOET vooraan gedragen worden tijdens het looponderdeel. Lopen in ontbloot bovenlichaam (no nippels) is niet toegestaan.

 

Bij aankomst zo snel mogelijk fiets ophalen in de wisselzone; deze moet vrij zijn voor de volgende wedstrijd.

Weetjes
 • Drankposten tijdens het lopen zijn voorzien.

 • U kan beschikken over 6 tijden, zijnde - 1: zwemnummer - 2: wissel zwemmen/fietsen - 3: fietsonderdeel 4: wissel fietsen/lopen - 5: looponderdeel - 6: eindtijd.

 • Op elk onderdeel kan u via digitale klokken uw tijd raadplegen.

 • Wees op tijd, want alles ophalen secretariaat, fiets stallen in wisselzone, wetsuit aantrekken, neemt redelijk wat tijd in beslag.

 • Wedstrijdchip dient u in te leveren als u de aankomstzone verlaat. Bij opgave dient u de chip in te leveren bij het afhalen van de fiets. Indien de chip niet is ingeleverd zal € 10 worden aangerekend.

 • Uw lege verpakkingen van energie drankjes en repen tijdens het fietsonderdeel, enkel deponeren in de dropping zone, tijdens het fietsen bevindt de dropping zone enkele km's voor het beëindigen van de 1 ste ronde.

 • Er is telkens een briefing net voor de wedstrijd ter hoogte van de wisselzone door de hoofdreferee.

 • Om bliksemsnel uw nummer van achteraan (fietsen) naar vooraan te bevestigen (lopen), is het aangeraden om een heupgordel te dragen.

Teamtriatlon

Uw team bestaat uit 3 teamleden, zijnde 1 zwemmer,1 fietser en 1 loper. De zwemmer begint aan het zwemnummer, ondertussen wacht de fietser in de wisselzone. Wanneer de zwemmer bij de fietser arriveert, geeft hij zijn chip door aan de fietser. Na het fietsonderdeel staat de loper op zijn beurt te wachten in de wisselzone. Als de loper zijn loopronde heeft afgewerkt en zijn laatste 100 meter ingaat, staan de andere 2 teamleden te wachten op de voorziene plaats, om samen de laatste 100 meter af te leggen.

Afmelden

Wie afmeldt om medische reden voor 15 juli zal altijd zijn inschrijvingsgeld kunnen terugvorderen. Een medisch attest inscannen en doorsturen is voldoende.

 

Na 15 juli zal niets teruggestort worden; u krijgt dan een gratis ticket voor de volgende editie. Bij alle annuleringen geldt een administratieve kost van € 5.

Parcours
Prijzen

SPONSORS