KTT Jeugd

KTT Jeugd

Samen met het jeugdbestuur en alle trainers staan wij garant voor een optimale jeugdwerking. Dit met een toffe sfeer en een hechte groep. We zijn ervan overtuigd dat vanaf vier jaar, al spelend, de eerste beginselen van triatlon kunnen aangeleerd worden. Dit zowel op recreatief als op competitief vlak. Onze jeugdwerking is één van de meest complete en gewaardeerde werkingen in België. Wij werken met maar liefst 10 gemotiveerde en gediplomeerde trainers (inclusief meerdere met Trainer-A diploma!). Onze jeugd kan in geen betere omstandigheden sporten en daar zijn we super trots op.

KTT is al jaren erkend als Topsportclub met 5 sterren Jeugdwerking!

Bij KTT kan elke atleet een plaats en niveau vinden. Wil je vooral “FUN” of ga je voor het hoogste niveau, binnen onze uitgebreide jeugdwerking kan echt álles bij KTT. Ten allen tijde mikken we op een plezierige en gezamenlijke beleving van deze mooie sport. Het 5 sterren label Jeugdsportclub is alleen voor ‘the best of the best’ inzake jeugdwerking. Dit allerhoogste niveau qua ondersteuning van onze jeugd is precies waar wij als club al zoveel jaren doelgericht aan werken. Onze jeugdwerking is TOP voor iedereen en op elk niveau, zowel de pure recreant als toekomstige topper … bij KTT is iedereen een winnaar!

KTT Jeugd Onderbouw

Opbouw werking voor onze kleinste atleten vanaf de start. Doel is FUN en BEWEGEN.

Kids 1-2
Start-2-Swim / Start-2-Triatlon
Jeugd CCoördinatie door Trainer B

KTT Jeugd Bovenbouw

Doorgroei werking voor onze jeugd. Groepen onderverdeeld naargelang niveau en persoonlijke doelstellingen.

Jeugd B
Jeugd A
Junioren


3 niveau's :
Fungroep
Wedstrijdgroep
Talentgroep

Coördinatie door A-Trainer

KTT Topsportwerking

Specifieke talentwerking met uitgebreide omkadering
Voor ambitieuze jeugdatleten die helemaal willen doorgroeien naar een hoog competitief niveau

Onderverdeling in :
Wedstrijdatleten
Statutaire atleten
Contractuele atletenCoördinatie door A-Trainer

Zwemmen

Onze jeugd kan - afhankelijk van de niveau groep - tussen 1 en 8 uur per week zwemmen op 4 verschillende locaties in Herentals, Lier, Nijlen en Antwerpen (Wezemberg)

Fietsen

Voor onze fietstrainingen werken we samen met de Vlaamse Wielerschool. ALLE KTT jeugdleden vanaf Jeugd C kunnen elke Vlaamse Wielerschool training bijwonen. Daarnaast organiseren we zelf op woensdag (maart-oktober) een fietstrainingen met onze club. Verschillende niveau groepen Beginners op de weg zowel als op MTB, korte ritjes, duurtrainingen, interval en snelheid. Voor ieder wat wils. De trainingen Vlaamse Wielrschool gaan door op woensdag en zaterdag in Herentals. De KTT fietstrainingen starten altijd aan de parking achter het zwembad van Nijlen

Lopen

Looptrainingen gaan het ganse jaar door. Duurlopen, piste trainingen, kracht, lenigheid, interval. Ingedeeld in groepen naargelang niveau. Looptrainingen gaan door in Zandhoven (Aan APSO kantine achter sporthal 't Stapveld)